top of page

Zorg voor aanwezigheid van geest

Wat is het?

Mijn vertrekpunt bij geestelijke ondersteuning is het bestaansrecht van de ziel. Ik ben van mening dat in onze maatschappij meer oog is voor het lichaam en verstand dan voor de ziel van de mens. Ik streef ernaar om de belevingen op zielsniveau te integreren in het dagelijks leven. 

 

In het dagelijks leven kunnen behoeften van lichaam en ziel als tegenpolen van elkaar ervaren worden. Je kent het toch? Op de ene schouder zit een duiveltje en op de ander een engeltje. Welke stem volg je bij het maken van een keuze? Mijn advies is: volg de stem van je geest.  Ik zie de geest als de stem van gezag van binnenuit die naar eenheid streeft. Als de geest afwezig is, dan neemt het duiveltje of het engeltje de voortouw en maak je een beslissing vanuit het belang van degene die de voortouw heeft genomen. In mijn beleving is deze mechanisme het ontstaan van pijn. Feetality wil je ondersteunen om zorg te dragen voor aanwezigheid van je geest. Dit kan preventief, maar ook als herstel. Bij herstel vraagt het om pijn onder ogen te zien.

 

Net als je voor je lichaam zorgt, kan je ook voor je ziel en je geest zorgen. Een gezonde geest kan het voor elkaar krijgen dat dualiteit in denken en voelen plaats maken voor verbinding tussen lichaam en ziel. 

De zorg van Feetality is in de vorm van een Holistische re-integratietraject of -therapie.

bottom of page