top of page

Persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door mijn werk en leven. 

Mijn naam is Jane Meredith Mäkel-Wyatt, eigenaar en oprichter van Feetality. 

 

Graag ondersteun en adviseer ik mensen om te doen waar ze van nature goed in zijn.Ik word energiek als ik het bestaande kan vernieuwen. Bij mensen doe ik dit via het gedrag.  Samen ga ik op zoek naar wat iemand bezighoudt en wat de ziel te vertellen heeft. Ik kan horen en voelen of de balans tussen het gedrag en de ziel kloppend is voor de eigenaar.

 

Mijn motivatie om de balans kloppend te krijgen begon in 1983. Ik ben toen vanuit mijn geboorteplaats, Curaçao, verhuisd naar Nederland om accountancy te studeren. Het puzzelen met cijfers om de balans kloppend te maken, vond ik fascinerend. Al gauw werd het duidelijk dat ik niet cijfers wilde analyseren, maar het gedrag van mensen en wat daaronder ten grondslag ligt. 

 

Eén van mijn meest effectieve instrumenten om bij onderliggende vraagstukken te komen is massage. Tijdens mijn scherm carrière op Curaçao ben ik in aanraking gekomen met massage.Nadat ik accountancy heb ingeruild voor werken bij een zorgverzekeraar ontstond twee sporen in mijn carrière. Aan de ene kant heb ik kennis en ervaring opgedaan als masseuse en aan de andere kant op het gebied van Human Resource Management met persoonlijke ontwikkeling als rode draad.

 

Mijn massage vaardigheden heb ik uitgebreid om de mens als totaal te behandelen. 6 jaar heb ik een praktijk aan huis gehad als Holistisch Integrale massagetherapeut. Daarnaast heb ik mij op mijn werk zowel theoretisch als praktisch verdiept op het gebied van HRM om het management te ondersteunen bij het vernieuwen van hun interne organisatie. 


Op 01 oktober 2002 heb ik werk en praktijk opgegeven voor een eigen zaak om therapie en HRM te combineren. Ik heb re-integratietrajecten en -therapie ontwikkeld om menselijke processen te begeleiden. Ik gebruik natuurlijke interventiemethoden die soms buiten de gebaande paden liggen, zoals lichaamswerk, tenenlezen en systemisch werk. Vanuit verschillende invalshoeken creëer ik mogelijkheden om bij een structureel ( vooral abstract en complex) vraagstuk stil te staan. Mijn ontwikkeling is nu gericht op het begeleiden van het helingsproces van de ziel, zowel van mensen als van organisaties. 

praktijkruimte 3_edited.jpg

OVER MIJ

Mijn opleidingen

HBO Holistische Integrale massage therapie inclusief voetreflexologie bij Holos

Master of professionals in Human Resource Management bij Open Universiteit Utrecht

HBO Energetisch therapeut bij Malva Opleiding Noord

Andere opleidingen en cursussen

Management voor middenkader
EVC traject holistisch schoonheid- en wellness specialisme

Organisatieopstellingen
Tenenlezen
Kruidencursus​

Pedicure

pedicure eelt_edited.jpg

Door de voeten te bestuderen en te behandelen krijg ik informatie over de mens in zijn geheel.

Foto van de boom_edited_edited.jpg

HET
BEDRIJF

Mijn holistische visie

Ik heb een holistische visie. Dit houdt in dat ik naar het geheel van de mens kijk.

 

De mens zie ik als iemand die:

  • streeft naar heel zijn

  • in verbinding is met zijn ziel

  • liefde en respect heeft voor zichzelf en eigen plek inneemt

  • een balans weet te vinden in aandacht geven en aandacht ontvangen

 

Daarnaast kijk ik naar zowel een klacht als wat er ten grondslag ligt aan de klacht. Ik luister naar je concrete vraag en naar de vraag die niet hardop gesteld wordt.

 

Bij een intakegesprek pas ik de holistische visie toe door een deel van het geheel uit te lichten om informatie te krijgen over het geheel.  

Bijvoorbeeld door de voeten te bestuderen en te behandelen krijg ik informatie over de mens in zijn geheel. 

De naam Feetality is mede hierdoor ontstaan.

Hoe is Feetality ontstaan?

In het jaar 2000 op het Waddeneiland Schiermonnikoog kreeg ik de ingeving om een centrum op te richten. Een plek waar mensen zich terug kunnen trekken uit hun dagelijkse ritme om in rust een relatie met zichzelf aan te gaan. Ervaring heeft mij geleerd dat als mensen zich vrij voelen van verplichtingen, ze meer openstaan om dicht bij hun bron te komen. Door het gedachte dat je in contact met het aardse leven je zielsverlangen kan beleven is de naam Feetality ontstaan. Ik dacht Feetality zal ooit een vitaliteitscentrum worden.

 

In 2002 kwam de droom voor een vitaliteitscentrum dichterbij. Ik heb de praktijk aan huis opgeheven en heb een Beautycentrum op het park  ’t Hooge Holt overgenomen. Geleidelijk aan heb ik massages en therapie toegevoegd aan het assortiment met als doel totale verzorging, schoonheid en ontspanning te bieden. De zaak werd een Beauty- en Wellness Centrum.  In 2007 is een nieuw pand gebouwd en is het vitaliteitscentrum neergezet en de naam Feetality officieel geïntroduceerd. Het aanbod was breed van top tot teen en in samenwerking met het park kon ik retraite- en dagarrangementen aanbieden.

De ontwikkeling van Feetality

Door alle ontwikkelingen van mij en Feetality is de behoefte aan specialisatie en verdieping ontstaan en het liefst op een eigen plek met faciliteiten. Mijn man, Ronald Mäkel, en ik zijn in 2017 met de opbouw van een eigen retraitepark begonnen om Feetality te verhuizen naar Tiendeveen.  Samen zouden wij het systemisch werk gaan inzetten bij structurele vraagstukken om tot originele en duurzame oplossingen te komen. Onze drive was puurheid behouden door verstand  en gevoel dichter bij elkaar te brengen. Helaas heeft ALS in 2020 een einde gemaakt aan deze samenwerking.De gezamenlijke droom en de energie van Ronald leven voort op onze mooie plek genaamd JARO. Inmiddels is Feetality per 01 januari 2021 verhuisd naar Tiendeveen waar de opbouw van het retraitepark en faciliteiten verder gaat. Sinds heden biedt Vitaliteitcentrum Feetality zorg voor geestelijke aanwezigheid voor mens en organisatie in de vorm van re-integratietrajecten en -therapie.

bottom of page